Voor wie?

Binnen onze dojo is vanaf de leeftijd van 6 jaar, iedereen welkom.

Nieuw! Nu ook Ladies Only.

Zoetermeerse Dojo

Binnen onze Zoetermeerse dojo is vanaf de leeftijd van 6 jaar iedereen welkom. Voor de jeugd van 6 t/m 10 jaar en junioren 11 t/m 15 jaar biedt Kickboxing Sakura kickbokslessen aan. De lessen jeugdkickboksen (6 t/m 12 jaar) bij Sakura worden drie keer in de week gegeven op maandag, woensdag en zaterdag. De junioren in (11 t/m 15 jaar trainen ook drie in de week op maandag, woensdag en op zaterdag. Drie keer per week geven we lessen kickboksen aan volwassenen (dames en heren vanaf 16 jaar). Maandagavond, woensdagavond en zaterdagmiddag.

Twee proeflessen

Wij hopen jou te mogen verwelkomen tijdens één van onze lessen.

Uiteraard zijn er 2 lessen vrijblijvend te volgen zonder enige verplichting. Bij de lessen komen alle aspecten van het Kickboksen aan bod. Techniek, conditie, kracht, en gevechtsvormen in full contact. We hebben leenhandschoenen voor jou beschikbaar, dus ook daar is aan gedacht. Neem zelf een t-shirt en een korte broek mee en je kunt deelnemen aan de les. Vanzelfsprekend staat veiligheid bij ons voorop, dus we houden goed in de gaten dat alles prettig en veilig verloopt.

Jeugdkickboksen gebeurt bij Sakura zonder technieken naar het hoofd.

Kinderen leren voornamelijk doorzetten, luisteren en samen trainen met andere kinderen. Natuurlijk leren we ze ook aspecten van het kickboksen, maar het blijven kinderen en zij moeten vooral plezier hebben.

Ladies only

Op veler verzoek is ook de “Ladies only” groep gestart. Deze nieuwe trainingsgroep is alleen toegankelijk voor dames. De leeftijdgrens is van 16 t/m 65 jaar. Er wordt twee per week getraind door deze speciale damesgroep.

Japans Kickboksen Ladies only

is ontstaan om vanuit onze passie voor de Kickbokssport speciaal voor vrouwen in Zoetermeer en omgeving een leuke en gezellige kickbokstraining te bieden. Dit allemaal zonder zich zorgen te hoeven maken over de hardheid en lompheid waarmee (sommige) mannen trainen.

Het ‘Ladies Only’ kickboksen is tevens de ideale manier om gewicht te verliezen, om spieren op te bouwen en om strakker in je vel te komen. Door onder andere specifieke kickbokstechnieken te gebruiken, worden conditie, uithoudingsvermogen en kracht verbeterd. Ook werken we aan vetverbranding en lenigheid. De oefeningen worden in een lekker tempo uitgevoerd. De technieken maken we op de elkaars handschoenen of op trapkussens en/of pads.

Gedurende de training wisselen we stoot- en trap combinaties af met conditie oefeningen en core stability oefeningen, welke we ook alle drie met elkaar mengen.

Omdat je met kickboksen alle technieken maakt vanuit je heupen en je ‘core’, maak je die core dus automatisch sterker. Het aanspannen van je buikspieren gebeurt bij elke stoot en trap. Je core bestaat uit je buikspieren, lage rugspieren en schuine buikspieren. Onze training is een total body workout en dat zal je merken. In het uur is je hele lichaam aan het werk gezet en heb je een moe maar voldaan gevoel. Met deze kickbokstraining, train je spieren waarvan je niet wist dat je ze had…

De Ladies Only groep staat onder bezielende leiding van Sensai Ed Tuurenhout en Senpai Koos van der Togt.

Pin It on Pinterest