Les in Japans kickboksen

Kickboxing Sakura is een in 2016 opnieuw gestarte vereniging die leden opleidt in de Japanse vorm van Kickboksen.

Dit houdt in dat we de Japanse regels van het kickboksen in acht nemen (bijv. werptechnieken), maar ook de Japanse Dojo etiquette. Dat betekent dat we groeten (d.m.v. osu) bij binnenkomst in de zaal en ook de aanwezige sensei persoonlijk groeten met osu.

Bij de start van de training starten wij in seesza,

hetgeen een Japans dojo ritueel is en wat niets te maken heeft met religie of iets van dien aard. Op deze wijze sluiten we ook de les af en daarna groeten we wederom persoonlijk de aanwezige sensei af.

Onderdeel van onze Dojo etiquette vertaalt zich ook terug in dezelfde kleding, hetgeen betekent dat wij ervoor kiezen om allemaal in dezelfde kickbokstenues te trainen. We willen hiermee een eenheid vormen en gevolg geven aan de Japanse etiquette. We willen graag respectvol en sportief met elkaar sporten en daar hoort volgens onze visie eenheid, eenduidigheid en respect in thuis. Respect naar elkaar, respect naar de sensei’s en respect naar de Japanse traditie. Wanneer iemand hier niet voor kiest dan respecteren wij dat weer, maar dan is er binnen onze vereniging geen plaats voor jou, “No hard feelings about that”.

Examens in Japans Kickboksen

Ook worden er in onze dojo twee keer per examens afgenomen in verschillende (Kyu) graden. Hiermee kan een leerling zien welke vorderingen hij of zij maakt en toewerken naar uiteindelijke doel: de zwarte band in het kickboksen (1e dan).

Waarom Kickboksen?

Kickboksen is bij uitstek een sportvorm die geschikt is voor het leren kennen van jezelf, ontwikkelen van zelfvertrouwen, weerbaarheid, normen en waarden zoals discipline en wederzijds respect (voor jezelf en de ander), kweken van doorzettingsvermogen en mentaliteit.

In het bijzonder deze laatste ingrediënten vormen het fundament van een gezonde sporter die naast zijn sport een positieve impuls aan de maatschappij kan geven. Deelnemers kunnen in onze trainingen goed hun energie kwijt en werken aan een gezond en stabiel lichaam.

De trainingen zijn zwaar en omdat er ook veel doorzettingsvermogen gevraagd wordt, vindt er ook een mentale training plaats die het zelfvertrouwen enorm kan vergroten en zorgt voor een versterking van het karakter.

Pin It on Pinterest