Jeugdkickboksen

Ook voor de jeugd van 6 t/m 10 jaar en junioren van 131 t/m 15 jaar biedt Kickboxing Sakura kickbokslessen aan.

Er wordt met name getraind op techniek, reactievermogen, conditie en verdedigen. Het doel: is leren kickboksen op een leuke, sportieve manier. Zo worden de technieken in spelvormen aangeboden en er wordt nooit voluit gespard. Veiligheid staat bij ons voorop, we oefenen dan ook met handschoenen, trap -stootkussens en Pows/Pads.

Jeugdkickboksen gebeurt bij Sakura zonder technieken naar het hoofd.

Kinderen leren voornamelijk doorzetten, luisteren en samen trainen met andere kinderen. Natuurlijk leren we ze ook aspecten van het kickboksen, maar het blijven kinderen en zij moeten vooral plezier hebben.

___

Ouders en hun zorgen

Veel ouders maken zich zorgen over de invloed die het beoefenen van een full-contact vechtsport als het kickboksen heeft op het gedrag van hun kinderen. Door het NOC-NSF is in een onderzoek aangetoond dat kinderen die op een verantwoorde wijze een vecht- of verdedigingssport beoefenen, beduidend minder vaak last hebben van zinloos geweld.

Belangrijk onderdeel tijdens de kickbokslessen zijn normen, waarden en respect voor elkaar. Kinderen die regelmatig kickboks trainingen volgen zijn fysiek fitter. Daarnaast zal de mentale weerbaarheid en het zelfvertrouwen toenemen.
De lessen jeugdkickboksen (6 t/m 10 jaar) bij Sakura worden twee keer in de week gegeven op maandagavond en zaterdagochtend. De junioren (11 t/m 15 jaar trainen ook twee in de week op woensdagavond en op zaterdagochtend.

Kom gerust voor een proefles en ervaar hoe het is om op een leuke en verantwoorde manier kennis te maken met kickboksen. Het jeugdkickboksen wordt verzorgd door de gediplomeerd SKMO Jeugdtrainer Sensei Franklin Jansen. De junioren staan onder leiding van gediplomeerd SKMO Jeugdtrainer Sensei Jordi Neefe.

2 gratis proeflessen!

Wij hopen je te mogen verwelkomen tijdens één van onze lessen. Je kunt 2 proeflessen kickboksen gratis en vrijblijvend volgen zonder enige verplichting. Meer over de lestijden en prijzen vind je hier. Wil je je direct aanmelden, gebruik dan de button hieronder.

Pin It on Pinterest