Het is feest bij Kickboksvereniging Sakura: de club is verkozen tot Club van het Jaar in Zoetermeer! Hoewel het geen gemakkelijk jaar was voor clubs en verenigingen, kwam Kickboksvereniging Sakura met creatieve initiatieven om binding te houden met de club. Raimond Honig (50), eigenaar van Kickboksvereniging Sakura, vertelt er meer over.

Raimond heeft een passie voor sport. Daarom heeft hij naast zijn werk als directeur bij een consultancybedrijf, vijf jaar geleden een kickboksvereniging opgericht. Tijdens de coronaperiode organiseerde hij samen met zijn team supertoffe initiatieven. Daarmee won hij met veruit de meeste stemmen de titel Club van het Jaar in Zoetermeer.

Waarom Sakura wint

Raimond is blij met de eer dat ze Club van het Jaar in Zoetermeer zijn. “Het is zo fijn om die bevestiging te krijgen én de meeste stemmen te hebben”, vertelt hij. “De winst danken we waarschijnlijk aan de familiariteit die we uitdragen. Toen ik in 1984 met kickboksen begon, had de sport een negatief imago, nu is dat niet meer zo.”

Iedereen voelt zich veilig bij ons, draagt met trots hetzelfde tenue en heeft het fijn.

Bij de kickboksvereniging voelt iedereen zich welkom. “Jong, oud, dik, dun, beperking of geen beperking. Iedereen voelt zich veilig bij ons, draagt met trots hetzelfde tenue en heeft het fijn. Die veiligheid zorgt ervoor dat hele families bij ons trainen. Nóg een reden waarom we, denk ik, al die stemmen hebben gekregen.”

Reacties van de leden

De leden van de kickboksvereniging zijn heel trots op de winst. “Dat lees ik op onze interne ledenpagina. En het is extreem veel gedeeld op social media. Daarnaast heb ik het in mijn zakelijke netwerk gedeeld, waar ik superveel leuke reacties kreeg. Het heeft dus veel verbinding opgeleverd in onze sociale omgeving. Daarom vind ik de Verkiezing Club van het Jaar een heel leuk initiatief.”

De winst is ook een mooie manier om meer mensen aan het sporten te krijgen. Raimond vertelt: “Op het moment dat een sport onder de aandacht komt, trigger je iemand om het te gaan doen.”

Lees verder onder de foto >

Raimond in actie (Beeld: Raimond)

Toffe initiatieven

Om binding te houden met de leden gingen de lessen tijdens de coronaperiode online en buiten door. Raimond vertelt: “De leden bleven graag met elkaar sporten, ook wij als trainersteam van zes bleven lesgeven. Dat draagt bij aan die binding en dat kregen we ook te horen van de leden. Op het moment dat we weer opengingen, was dat goed te merken. We kregen veel steun. Uiteindelijk hebben we in die periode wel wat leden verloren, maar zijn er ook nieuwe leden bijgekomen. Het aantal leden is niet achteruit gegaan.”

Binding met de buurt is superbelangrijk

De vereniging maakt gebruik van een gymzaal van de gemeente. Raimond vindt het belangrijk dat daar alles netjes achtergelaten wordt. Voor henzelf, maar ook voor de buurtbewoners. “We letten goed op dat het schoon blijft, we zijn vriendelijk en zorgen dat iedereen netjes parkeert. Dat is een kleine moeite voor ons, het zijn gewoon de basisnormen. Maar voor de buurt is het ook superbelangrijk: zeker door het voormalige slechte imago van de sport. Als ik buurtbewoners tegen kom, maak ik vaak even een praatje. Dan hoor je ook meteen of alles goed verloopt.”

Wil jij jouw club net zo trots maken als Raimond? Dat kan, want ook jouw vereniging kan Club van het Jaar worden.

Nomineer jouw club voor Verkiezing Club van het Jaar 2022

Er zijn ruim 50.000 verenigingen en stichtingen in Nederland. Samen vormen ze het grootste netwerk van ons land. Het zijn plekken waar mensen samen sporten, muziek maken, acteren, dansen of kunst maken. En waar talent wordt opgeleid. Samen bereiken we meer dan alleen en dat maakt verenigen zo belangrijk. Om het belang van verenigingen te vieren, heeft Rabobank samen met NOC*NSF, AD.nl, LKCA en Kunstbende de Verkiezing Club van het Jaar opgezet. 

Volgend jaar de titel Club van het Jaar winnen? Hou clubvanhetjaar.nl in de gaten voor meer informatie.  

De verkiezing Club van het Jaar is onderdeel van Rabo ClubSupport. Rabo ClubSupport biedt sport- en cultuurverenigingen kennis, een netwerk en financiële ondersteuning. Om ze sterker te maken, voor nu en in de toekomst.

Pin It on Pinterest